Éttermek/borászatok

Kemencés Csárda

A mi szemléletünk központjában nem más a főszereplő mint a vendég, még akkor is ha a mai modern, rohanó világban el akarják velünk hitetni, hogy nincs szükség azokra a régi ízekre, amit anyáink és nagyanyáink hagytak ránk örökségül. Éttermünk kialakításánál különös hangsúlyt fektettünk az otthonosságra és a családokra, teraszunkon helyet foglalva kényelmes fafaragású bútorokkal várjuk önöket, belső rendezvénytermünket is önök igényeinek kielégítésére rendeztük be. Bízunk abban, hogy ha rövid időre is, de megállíthatjuk az időt és megélhetik a pillanatok örömeit! És ne feledjék “Ősapáink is itt ettek volna…” !

Ungerbauer Családi Borpince

Ungerbauer György kertészmérnök 1969. óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. 40 hektáros szőlőültetvényen működteti lányával a családi gazdaságot, melyen 15 szőlőfajtát termeszt. Ezen ültetvények terméséből készíti kiváló borait. Mindemellett az ország legnagyobb Európai gyökeres szőlő-szaporítóanyag előállítója. 1981-ben a szakminisztérium a „Kiváló Kistermelő” címet adományozta gazdaságának a szaporítóanyag-termesztésben elért minőségi és termelési sikereiért.  2005 decemberétől a Csongrádi Hegyközség elnökeként képviseli a Csongrádi Szőlősgazdák érdekeit.

Pomo d’oro Pizzéria

Kávézó-pizzériánk tavaly ősszel nyitotta meg kapuját különleges olasz ízekkel, pizza különlegességekkel. Vendéglátóhely típusa: kávéház, kávézó, pizzéria. Teljes befogadóképesség: 33 fő (kerthelyiséggel és külön termekkel együtt)

Borkóstolás Csongrádon

A helyi borpincék technológiai fejlődése követelte meg az újabb, magasabb minőséget adó fajták megtelepítését és elterjesztését. Így juthatott el a csongrádi vörösbor a nemzetközi hírnévig. Általa kapta meg Csongrád a „Szőlő és Bor Nemzetközi Városa” címet. Napjainkra a Csongrádi Kékfrankos és a Csongrádi Cabernet Franc a térség borversenyein rendszeresen aranyérmet nyerő borai lettek és több országos és nemzetközi borverseny aranyérmét is magukénak tudhatják. A vörösborok mellett fehérborokat is készítenek Csongrádon, mint a Rajnai Rizling és Rizlingszilváni, rosék közül pedig a Kékfrankos Rosé készül a csongrádi pincékben.

Close Menu
Vissza