Éttermek/borászatok

Kemencés Csárda

A mi szemléletünk központjában nem más a főszereplő mint a vendég, még akkor is ha a mai modern, rohanó világban el akarják velünk hitetni, hogy nincs szükség azokra a régi ízekre, amit anyáink és nagyanyáink hagytak ránk örökségül. Éttermünk kialakításánál különös hangsúlyt fektettünk az otthonosságra és a családokra, teraszunkon helyet foglalva kényelmes fafaragású bútorokkal várjuk önöket, belső rendezvénytermünket is önök igényeinek kielégítésére rendeztük be. Bízunk abban, hogy ha rövid időre is, de megállíthatjuk az időt és megélhetik a pillanatok örömeit! És ne feledjék “Ősapáink is itt ettek volna…” !

Ungerbauer Családi Borpince

Ungerbauer György kertészmérnök 1969. óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. 40 hektáros szőlőültetvényen működteti lányával a családi gazdaságot, melyen 15 szőlőfajtát termeszt. Ezen ültetvények terméséből készíti kiváló borait. Mindemellett az ország legnagyobb Európai gyökeres szőlő-szaporítóanyag előállítója. 1981-ben a szakminisztérium a „Kiváló Kistermelő” címet adományozta gazdaságának a szaporítóanyag-termesztésben elért minőségi és termelési sikereiért.  2005 decemberétől a Csongrádi Hegyközség elnökeként képviseli a Csongrádi Szőlősgazdák érdekeit.

Pomo d’oro Pizzéria

Kávézó-pizzériánk tavaly ősszel nyitotta meg kapuját különleges olasz ízekkel, pizza különlegességekkel. Vendéglátóhely típusa: kávéház, kávézó, pizzéria. Teljes befogadóképesség: 33 fő (kerthelyiséggel és külön termekkel együtt)

Borkóstolás Csongrádon

A helyi borpincék technológiai fejlődése követelte meg az újabb, magasabb minőséget adó fajták megtelepítését és elterjesztését. Így juthatott el a csongrádi vörösbor a nemzetközi hírnévig. Általa kapta meg Csongrád a „Szőlő és Bor Nemzetközi Városa” címet. Napjainkra a Csongrádi Kékfrankos és a Csongrádi Cabernet Franc a térség borversenyein rendszeresen aranyérmet nyerő borai lettek és több országos és nemzetközi borverseny aranyérmét is magukénak tudhatják. A vörösborok mellett fehérborokat is készítenek Csongrádon, mint a Rajnai Rizling és Rizlingszilváni, rosék közül pedig a Kékfrankos Rosé készül a csongrádi pincékben.

Levendula Étterem

A Levendula Étteremben elsődleges szempontnak számít, hogy minőségi, friss és helyi alapanyagokból készüljenek el az ételek. Fontos, hogy az alapanyagok ellenőrzöttek legyenek, szezonális és ne utaztatott termékekből készüljenek.

Algyői Halászcsárda

Algyő, Vásárhelyi u. 53. Tel.: 62/267-020, 267-383

Vámos Cukrászda

Az édes élethez egy jó sütemény is dukál, lehet ez krémes, gyümölcsös, csokis vagy marcipános.A cukrászdában megtalálhatja kedvencét vagy akár különlegességeket is kóstolhat. Kínálnak édes és sós aprósüteményeket, miniréteseket, hassékat.

Close Menu
Vissza