Mártély

A településről

Elhelyezkedés: a kb.1300 lakosú település, Hódmezővásárhelytől 10 km-re, a Tisza jobb partján fekszik.

Mártélyi Tájvédelmi Körzet: A gátak közé szorított hullámtér 1970 óta védett. Területe 2232 hektár. A mártélyi-vásárhelyi folyószakaszon az ányási és a körtvélyesi kanyar átmetszésével két holtág keletkezett.Az áradások miatt a tájvédelmi körzet nemzetközi jelentőségű vízivadvédelmi terület. Vadludak, vadrécék tízezrei élnek itt áradáskor. Szép látványt nyújt a feketególyák és a kócsagok vonulása tavasszal és ősszel, valamint a Tiszavirágzás június közepén. A terület nagy része csak engedéllyel látogatható, előzetes bejelentkezés alapján.

Ártéri tanösvény

A Mártélyi Tájvédelmi Körzet legújabb létesítménye az úgynevezett ártéri tanösvény, mely a terület északi „korhány” elnevezésű részterületét mutatja be. A nyolc állomással rendelkező tanösvény 2,6 km hosszú, és a holtág kialakulásán túl megismertet az árvízi védekezéssel, valamint az árterek élővilágával.

Döme Vendégház

Vengéglátás:  sörsátor, kerti parti 20 főig, találkozók, falusi-családi rendezvények, kityrákoty programok, népi kézművesség. Szórakozási lehetőség: természetfotózás, kalandpark. Sportolási lehetőség:  tanösvénytúra, ökoturizmus, horgászat, vadászat.

Joóné Bene Aranka

6636 Mártély, Fő u. 11.

Telefon: +36(62)228-014 +36(30)596-2496

Joó Károly

+36(30)512-4287

Close Menu
Vissza